Syb van der Ploeg als mijn privé-chauffeur

Zondag 27 April had ik 3 concerten. ‘s Ochtends samen met Het Combo-Concept (waar ik toetsenist/pianist van ben) met het Liemers Mannenkoor.  ‘s Middags in Winterswijk met het programma KieZ samen met Wim Ruessink, en ‘s avonds opnieuw met het LMK en Wassenaer Consort in Zevenaar. Speciale gast van het concert in Zevenaar was Syb van de Ploeg.

Al voor het eerste concert vroeg Syb ons wat wij dan gingen doen tussen de concerten door. 5 uur tussendoor moet je toch even zien te overbruggen. Enthousiast vertelde ik hem over mijn Improvisatie concert dat ik ging houden in Winterswijk. Prachtige ambiance daar en een programma ‘anders dan anders’. Geïnteresseerd luisterde hij en gaf aan dat hij erover na ging denken of hij mee zou gaan. Heen en weer tussen Zevenaar en Winterswijk.

Uiteindelijk leek het hem toch mooier dan gaan hardlopen: hij ging mee. De keuze tussen de Seat of zijn vol-automatische Volvo met lederen bekleding was snel gemaakt. Hij ging rijden. De Es-bas die ik mee had pakte hij ook met liefde voor me in de auto. Hoewel….. In de auto hebben we onze muzikale ideeën gedeeld. Dezelfde passie voor de muziek en behoefte aan afwisseling daarin. Zijn andere passie is hardlopen. Als hij nog eens in Winterswijk is, kun je hem tegenkomen in het Rommelgebergte. (Een hardloop/trimparcours in Winterswijk).

Van het concert van KieZ in het Doopsgezinde kerkje heeft hij zeer genoten. Hij was blij dat hij was meegegaan. Hij had er niet alleen van geleerd maar vond ook de sfeer geweldig. Het gegeven dat we alles onversterkt konden doen. maakte hem zichtbaar jaloers. Hij gaf aan dat hij het KieZ programma helemaal zag zitten als huiskamerconcert. Wim en ik gaan nog evalueren maar het smaakt zeker naar meer!

Op de terugweg hebben we vooral gehad over kleine kindjes: hij is net een week opnieuw vader van Sinne. (‘Zon’ in het Fries). Ook vertelde hij dat ze wel eens als grap hadden bedacht met De Kast zelf als ‘Tribute band De Kast’ te gaan spelen ergens. Wie weet….

 

Combo-concept met Sybfoto Wim en ik KieZ