Docent Muziek en CKV

Ooit ben ik begonnen als Docent Muziek. Van 1999 tot 2011 maakte ik leerlingen wegwijs in de wondere wereld van muziek. Musicalprojecten, concerten, opzetten van blazersklassen, cd-opnames zijn wel de krenten in die muzikale pap. Het mooiste is toch wel iedereen de ervaring van samen musiceren meegeven. En daarbij dan de leerling raken. Op een andere manier werken dan ze bij de meeste andere vakken moeten doen.

Vanaf 1 augustus 2020 ben ik weer terug in het voortgezet onderwijs. Dit keer op het Staring College in Lochem en Borculo. Daar gaf ik muziekles van Vmbo 1 tot en met Gymnasium 6. En daarnaast ook CKV in H/V4. Na 1 jaar heb ik ze bedankt omdat ik naar een school kon, waar ik voor mezelf meer toekomst zie.

Vanaf het schooljaar 2021-2022 werk ik op Het Rhedens in Rozendaal. Van Havo 1 tot en met Gymnasium 6 geef ik daar vorm aan het muziekonderwijs. En dat is inmiddels op vaste basis.

Ook heb ik de cursus Muziek Maak Je Zelf bedacht en ontwikkeld. Dit is een kennismakingscursus voor de HAFABRA wereld. Stiekem ben ik best een beetje trots dat het boek en de cursus hiervan door het hele land gebruikt worden.

Zoals je ziet op de foto werk ik ook wel eens in het basisonderwijs. Met 1 van mijn groepen ga ik de klassen in om ze kennis te laten maken met de wondere wereld van muziek. Wat ik daarbij helemaal mooi vind is dat in dit geval de leerlingen met koorleden samen dit project aangaan. Die mix van leeftijden is prachtig om te zien.

Gearceerd door een trots koorlid 🙂

Wil je echt meer weten over mijn onderwijsachtergrond weten, dan verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn pagina .