Symfonia

“Meer dan 200 regionale muzikanten, percussionisten en zangers vonden elkaar in het EAMO (het Eerste Achterhoeks Metropool Orkest) en staan -dankzij speciaal voor dit concert geschreven arrangementen- garant voor een geheel eigen “sound”, die het beste van een symfonisch orkest, een bigband en een popband samen laat smelten. Het repertoire dat zij spelen vliegt dan ook van house tot Strauss (en weer terug); klassieke meesterwerken wisselen af met bombastische popsongs, klein en intiem gespeelde filmmuziek en verrassende mash-ups van verschillende muziekstijlen. Ook bracht Symfonia een ode aan de opvoeringen van de opera “Die Zauberflöte” in de steengroeve eind jaren ’80, met o.a. de legendarische aria van de koningin van de nacht…” (bron: Steengroevetheater.nl )

In 2013 wilden we iets anders: een Theaterconcert. Anders dan anders. Combinaties die niemand zou verwachten. Muziek die je in de Achterhoek op deze manier niet snel hoort. En ik wilde een droom laten uitkomen: een orkest dirigeren met de bezetting van het metropool orkest. Het bouwen van een enorm Colosseum was een ongekende uitdaging voor de regisseur Jasper Korving en het team dat de infrastuctuur bouwt. Maar het is gelukt!

Met de kennis van voorgaande jaren en de inmiddels opgebouwde naam, weten we steeds meer mensen te binden aan het Steengroevetheater. Zowel qua deelnemers als publiek. Ruim een week voor de voorstellingen waren alle 6000 kaarten verkocht.

Via de facebookpagina van Steengroevetheater zijn foto’s te vinden van het proces er naar toe en van de avonden zelf.