Sw!ing-Session leider

Swing-inn-facebook

Sw!ng-!nn is een concept, dat HaFaBra muzikanten op allerlei manieren de kunst van het spelen van Lichte Muziek (jazz/pop) wil bijbrengen. Zij is bedacht door Jeannet Boverhof. Dit najaar vindt er een prachtig project plaats, waaraan ik mee zal werken.

Over dit project zegt Jeannet het volgende:

‘Samen met artistiek adviseur Libbe Oosterman gaan zij amateurmuzikanten uit Drenthe dit najaar uitdagen om deel te nemen aan één of meerdere Sw!ngsessions, én een spetterende eindpresentatie! ‘

Zij vervolgt: ‘Iedere session duurt 3 uur, elke Sw!ngsessioncoach verzorgt twee sessions voor groepen van 15-20 amateurmuzikanten op B-niveau (hout-, koperblazers én combomuzikanten). De Sw!ngsessions vinden plaats op vrijdagavond, zaterdagmiddag of zondagmiddag. Deelname kost slechts €5,- Data en locaties maken we via deze website bekend! Maak gerust je belangstelling alvast kenbaar aan de projectgroep.’

Wij zullen in overleg ieder een stukje behandelen uit de lichte muziek. Daarbij kunnen je denken aan: ‘hoe speel ik de noten?’, ‘hoe voer ik de accenten uit?’, ‘improviseren, hoe gaat dat eigenlijk?’, ‘hoe maak ik balans in lichte muziek?’, ‘grooven met het orkest, hoe gaat dat?’ en nog vele andere zaken.

Voor de gelegenheid maken we een arrangement op maat voor de deelnemers waarin de onderdelen worden verwerkt die worden aangepakt. In mijn geval zal het een eerste sessie zijn met introductie van mijn onderwerp(en), vervolgens gaan ze met huiswerk aan de slag om een week later het goed af te maken.

Wanneer je alle 6 sessies bezoekt heb je een heel breed scala aan lichte muziek technieken gehad!

De andere sessie leiders zijn:

Libbe Oosterman  marcokerver-foto-500x332 dionnijland-foto2-500x332

 

 

 

Libbe Oosterman                 Marco Kerver                       Dion Nijland

Voor meer info over Sw!ngsessions of om aan te melden ga je naar hun site :

http://swinginn.info/swingsessions/