The Wall – een terugblik part 1

Van 12 tot 16 augustus voerde ik als muzikaal leider en dirigent van het Steengroevetheater en Musical Producties Gelderland The Wall uit.

overzicht foto the wall

 

Vanuit de afdeling Publiciteit kwam de vraag om een bedankje te schrijven aan het publiek dat was geweest. Hieronder volgt die tekst omdat ik denk dat het precies verwoord zoals ik er in stond en nog steeds sta:

‘20.15uur. Wachtend op de cue om de voorstelling te starten. Een mooi moment om nog even rond te kijken, te focussen. Het moment waar we maanden naar toe hebben gewerkt. Begonnen met een idee aan de keukentafel, samen met Jasper. En daarna groeien de ideeën, komen er steeds meer mensen bij. Tot het moment met honderden deelnemers en 2500 man publiek. De ‘spirit’ is er, iedereen staat ‘aan’.  Klaar om lekker te spelen voor al het publiek. Het proces er naar toe is al geweldig, maar het optreden zelf is toch uiteindelijk het ultieme moment!

En dan gaan! Samen alles er uit halen wat er in zit, wat er uit kan! En dan ontdekken dat het lukt, dat al het werk zich ‘uitbetaald’. Iedereen die zijn uiterste best daarvoor doet. Dat samen gaan heeft dan iets magisch, iets dat niet uit te leggen is. Het gebeurt elke keer weer daar in het Steengroevetheater, dat ook een grote bijdrage levert aan die magie. En daar mag u als publiek dan getuige van zijn. Ik hoop van harte en oprecht dat u die magie hebt ervaren en ook hebt genoten! ”

Hieronder een paar foto’s mét het publiek

foto bij daglicht van publiek Foto Richard S zingend foto publiek en podium Robin met dans door Kimberly

 

 

 

 

Robin Skottie Slutter was onze hoofdrolspeler. Op de foto hiernaast staat hij tussen zijn ‘demonen’. Dit zijn professionele dansers onder leiding van Choreografe Kimberley Arends. Zij verzorgt ook de dans van alle overige castleden en is daarmee naast Jasper Korving, regisseur het  3e lid van de Artistieke leiding.

 

Naast de NRC pikte ook De Telegraaf ons Theater op. Zij weidden een artikel aan Behind The Wall: bands die door ‘Mister-Behind-The-Corner’ Meindert Bussink waren geprogrammeerd.

foto telegraaf artikel

 

Musical Producties Gelderland uit Gaanderen leverde de rollen in The Wall. Daarmee waren zij hofleverancier voor het Steengroevetheater.

bedank foto MPG

Hieronder: het vliegtuig dat elke avond weer neerstortte.  Daarnaast zie je de band van The Wall en orkest op het podium gebouwd op containers. Niet in beeld: het projectkoor. Samen toch zo’n 120 mensen.  Aartsengel Miranda Hijink uit het voorprogramma ziet dat het goed is.

vliegtuig in fik The wall door Sanneband the wall en orkestMiranda Engel Sanne foto

 

 

 

 

 

Als afsluiter van de avond hadden we telkens Wall’m. Een kampvuurbandje dat stukken uit de tijd van The Wall speelde. Op de foto ondergetekende die Hotel Califonia zingt.

kampvuur gerben zingt

De serie foto’s en opmerkingen in deze blog doen geen recht aan het totaal. Op geen enkele manier, maar de bedoeling was om een indruk te geven van wat zich in het Steengroevetheater heeft afgespeeld.  Binnenkort volgt nog een 2e serie, met andere foto’s.

Foto’s zijn van Sanne Wevers, Kimberley Arends en diverse anderen.

Volgend jaar een volgend project: Symfonia II. Ook dan hebben we weer vele vrijwilligers nodig voor dans, spel, zang, orkest, verkeersregelaars, catering etc etc. Wie weet tot dan? Hou de Facebook van Steengroevetheater in de gaten!

Na zo’n feest wacht het opruimen. Maar ook dat levert prachtige plaatjes op!

the wall opruimen