Kietelen – het begint te kriebelen!

 

emile en shekere

Nog even….

Zaterdag 7 Maart is nu echt dichtbij. Nog maar 2 weken en dan komt alle voorbereiding, arrangeren en repeteren bij elkaar. Wat begon als een ideetje, zomaar bij de koffie (waarbij anders 😉 ), is er straks een groep mensen bij elkaar die er samen voor gaat! Van pop tot klassiek, van jazz tot klein-kunst, instrumentaal tot en met a-capella: het zit er allemaal in.

 

Daft Punk zang

Rudy, Gerben, Joanne, Miranda en Sifra tijdens Daft Punk

Oefenen

Op dit moment is ieder apart aan het oefenen voor zijn eigen solo, of bijvoorbeeld aan het stampen voor die ongelooflijke bak tekst bij de Daft Punk Medley. De zangers gaan er uiteraard voor, alles uit het hoofd te doen. Dat vraagt wat studie. Tak-ke-te-ah-te-ah, begrijp je wel? Stukken in het Engels, Nederlands maar ook Frans. Edith Piaf komt tot leven! Ook hebben we onze eigen versies van stukken als ‘Voor Haar’ van Frans Halsema of ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld.  Daarbij is de trompetsolo onderwerp van studie in Warnsveld. Naar ik heb begrepen vooral tijdens het eten koken, dat dan weer wel. En in Groenlo staat de Marimba weer in de woonkamer.

 De Sound van Kietelen

Herkenbaar. maar toch anders is hét uitgangspunt bij het arrangeren van de stukken. allemaal instrumentenDaarvoor heb ik alle mogelijke combinaties gebruikt van stemmen en instrumenten die de 16 ‘Kietelaars’ beheersen. De ene keer heb ik dat voor een stuk compleet omgegooid ten opzichte van het origineel, een andere keer wat minder. Een uitdaging, maar vooral erg leuk om te doen.  De keuze uit de combinaties is dan ook enorm. Ik kan bij blazers kiezen uit: trompet of bugel, fluit of alt-sax, klarinet of alt-sax, sopraan of altsax, alt-of tenorsax, baritonsax. (Dus ik heb dan ook bij een stuk 4 alten tegelijk in 4 stemmige zetting: een heel mooie sound!) Bij gitaren uit jazz, elektrisch of acoustisch en hij kan ook drummen of percussie, bij basgitaar uit ‘gewoon, of fretloos of ook acoustisch, een drummer die percussie kan, een marimbaspeler die vooral ook percussie doet, en zelf vlieg ik ook wat heen en weer tussen instrumenten of zang. Een heerlijke bron van inspiratie om mee te kunnen schilderen in klank.

de blazers behalve Hanneke

Theo, Ester, Boukje, Hilde en Thijs. Emile staat er achter

Styling

Op de foto de meeste blazers. Hanneke (alt en tenorsax) was ziek die dag. Nu nog op een stoeltje, maar straks toch net iets anders. De indeling, opstelling is namelijk op dit moment ook een hot item in de Kietelen-app-groep. Uiteraard hebben ook wij die 😉

 

Ook Richard Sprokkereef voelde zich gekieteld en wilfoto richard heel graag meekijken en meedenken met ‘het plaatje’. Dus nu is er naast een professioneel geluidsplaatje door Michel Drenthen ook een vakman voor het beeld. Dat vind ik erg fijn! De onderwerpen in de app-groep die we nu verzamelen voor het decor zijn ineens van een ander karakter: erg leuk!  De meesten van ons mogen nu echt onderdelen van hun huisraad meenemen voor het concert. En ook mooi: ik kan me weer meer focussen op de muziek zelf.

In de Krant

Vandaag staan we met ons concert in de Achterhoek editie van De Gelderlander. Een mooi stuk door Ton Tijding dat een leuk beeld geeft van de productie en het proces. Wil je het helemaal lezen, dan zul je toch echt ff naar de online pagina van De Gelderlander moeten gaan 😉 

Kaarten bestellen? Ga dan naar de site van Theater De Storm

Namens alle Kietelaars van het Kruisselbrink Kollektief: graag tot dan!

 

Panorama Mondriaanzaal

een panorama shot van het nu nog lege podium