Achter de Schermen bij Steengroevetheater part 2

Na de vorige update zijn we intussen weer een stuk verder!

Repeteren

De voorstelling begint nu echt vorm te krijgen. Het TheaterTeam komt intussen elke zondag bij elkaar om te repeteren aan dansen, enscenering en uiteraard ook het juist zingen van allerlei foto Steengroeve weekend 2stukken uit The Wall én het voorprogramma. Ook de repetities op woensdag bij MPG in Gaanderen laten steeds meer de definitieve vorm zien. We gaan daar nog 1x werken aan deelscenes. En dan volgt de eerste doorloop. Altijd spannend: hebben we de verschillende disciplines goed op elkaar afgestemd? Is er voldoende tijd voor kledingwissels?  En dan nog: de afstanden in de Groeve zijn veel groter dan in een repetitieruimte, dus het echte afstemmen kan pas daar.

Het afgelopen weekend hebben orkest en projectkoor ook flink gerepeteerd aan het programma. Het weekend van 28 en juni gaan zijn voor het eerst samen musiceren. Tot die tijd werken ze aan hun eigen partijen.

 

Het geheim van de muziekafdeling

In het proces van niets tot het moment dat er ook daadwerkelijk muziek te horen is, zijn er veel stappen. Koorleden, muzikanten en cast hebben iets nodig om van en mee te repeteren. Belangrijkste hulpmiddel daarbij is al sinds Symfonia een bepaald apparaat. Op de foto is deze foto tascamte zien. De “TasCam”.  Met dit apparaat nemen we alle repetities op. Productieleidster Tatiana Gielis zet dit vervolgens om naar werkbare mp3 bestanden. Hiermee kan iedereen de repetities terug luisteren en studeren. Hierdoor is het rendement van de oefensessies maximaal. Uiteraard is het daarnaast nodig dat de mensen ook daadwerkelijk er mee aan de slag gaan, en dat doen ze ook!

Koorleden kunnen er hun partij nog eens goed mee studeren en orkestleden luisteren nog eens alle aanwijzingen terug. De cast kan op deze manier al repeteren met de sound van band en orkest.

Volgende keer meer over de organisatie van ons project.

Al kaarten besteld intussen? Via De Storm heb ik begrepen dat de kaartverkoop onverminderd hard doorloopt! Ga snel naar hun site www.theaterdestorm.nl