Interview Vakblad De Dirigent – Steengroeve en de organisatie

Het landelijke vakblad voor orkestdirigenten, De Dirigent,  had me uitgenodigd voor een interview. Hun insteek was ‘de dirigent én ondernemen’. Vanuit mijn taak als muzikaal leider, creatief producent en mede-verantwoordelijke voor het inhoudelijke concept bij Steengroevetheater,  vonden ze het interessant om te weten wat het verhaal erachter is. Daar wordt dan ook flink op ingezoomd.

De vorige keer had ik beloofd een kijkje te geven in de organisatie. Dat het deze vorm zou krijgen. had ik toen niet verwacht. Uiteraard komen ook andere zaken dan het geregel voor zo’n productie aan bod, onder andere hoe de selectie van koor-, en orkestleden gaat. Intussen is het artikel op punten alweer gedateerd. De 4e voorstelling op 12 augustus bijvoorbeeld is intussen al lang in de verkoop.

Hieronder volgt het volledige interview. Klik op de link voor de pagina.

Artikel De dirigent Gerben Kruisselbrink Pag 1

Artikel De Dirigent Gerben Kruisselbrink Pag 2

Artikel De Dirigent Gerben Kruisselbrink Pag 3

Foto’s in het artikel zijn van Grietje Bouman en Sanne Wevers