Achter de schermen bij Steengroevetheater part 1

Afgelopen weekend hadden we voor Steengroevetheater het eerste grotere repetitieweekend. Op zaterdag was er het Achterhoeks Metropool Orkest. Op zondag kwamen TheaterTeam en Projectkoor voor het eerst bij elkaar.

compilatie foto 1e rep weekend the wallHiernaast op de foto’s zie je van links naar rechts 2 foto’s van de repetitie van het orkest. Daarnaast is het TheaterTeam druk bezig met een dans onder leiding van Dance-Captain Niek Wassink. Op de middelste foto zie je Jasper Korving en aan het werk met alle aanwezigen op de zondag met de gezamenlijke aftrap. Heerlijk om te doen! Op de onderste rij is het projectkoor bezig. Daarnaast het Theaterteam, waarbij Manon Keizer (manager koren), Niek Wassink en Lucy Wevers (Company Manager) toekijken.

Het creatieve deel van Steengroevetheater bestaat uit diverse teams. De Cast komt dit jaar van MusicalProducties Gelderland. Zij vullen de rollen in voor The Wall. Daarnaast is er het Theaterteam. In dit team zitten alle overige acteurs, figuranten, dansers, percussionisten die voor het toneel meedoen, theaterkoor (zangers die ook meespelen), ofwel alle spelers in het veld, wat ze verder ook maar specifiek verder doen. De MuziekAfdeling bestaat uit het Achterhoeks Metropool Orkest, het Projectkoor dat bij dit orkest staat en 2 bands. De band voor The Wall en de band voor het voorprogramma.

De band voor The Wall bestaat uit de volgende heren:

Michiel Pelgrom: basgitaar, Dennis Weelink: toetsen, (daarnaast sta ik) Leon Venderbosch: slaggitaar, Marnix Kuipers: leadgitaar, Folkert Buis: drums

De heren hadden een week eerder al gerepeteerd en dat stond direct al als een huis!

Folkert Buis is ook de man die destijds in Hengelo The Wall heeft opgezet en uitgevoerd. De arrangementen voor orkest en koor zijn dan ook van zijn hand. Voor koor heb ik het zelf weer aangepast voor onze koren. Marnix Kuipers heeft in Hengelo ook al meegespeeld.

Het meest bijzondere aan alle repetities is dat iedereen bijzonder gedreven is om er iets geweldigs van te maken. Daarin verschillen het theaterteam, band, orkest en projectkoor totaal niet! Geweldig om te ervaren! Eén ding wil ik toch hierbij noemen: het projectkoor heeft in 1 dag álle koorpartijen van zowel het voorprogramma als The Wall gerepeteerd. Een ongekende prestatie.

Nu nog het domein van bulldozers en graafmachines, vrachtwagens en pomphuisjes maar straks weer het decor van het Steengroevetheater: foto steengroeve leegZeg nou zelf: daar wil je toch naar toe?!

Nieuwsgierig naar het Voorprogramma? Kijk dan op de site van het steengroevetheater

Tot zover een eerste kijkje achter de schermen. In de loop van de komende weken zal ik je meer vertellen over Behind The Wall, organisatie, arrangementen, keuzes etc.