Oersprong

‘In een magische sfeer op 30 meter diepte in de imposante steengroeve van Winterswijk ging u op 4, 5 en 6 augustus 2011 mee op een heel unieke theatertocht: ‘Oersprong. Een bijzondere zomeravond’. Waar normaal in deze steengroeve nog volop kalk wordt gewonnen, toverde ‘Oersprong’ de groeve tijdelijk om tot een festivalterrein zoals u nooit eerder heeft gezien.”

Een festival in de Steengroeve. Op 4 verschillende plekken hadden we een podium, met bij elke plek één van de elementen. Uiteindelijk sloten we met begeleiding door band en een gecombineerd harmonie/fanfare orkest af met een “Grande-Finale”. De grootste uitdaging was om solisten, koor, orkest, acteurs, arrangementen, leveranciers etc binnen 9 weken bij elkaar te krijgen.

Ook weer samen met Regisseur Jasper Korving, choreografe Kimberly Arents, het Steengroevetheater-bestuur en de inzet van vele Winterswijkers is het gelukt om een bijzonder festival neer te zetten.

In de film krijg je een indruk en verdere toelichting van het festival. Bekendste deelnemer was Bram van der Vlugt als verteller. Ook Renske Endel was erbij, oud-nederlands kampioen turnen. Zij hing in de ‘lakens’.

Voor wat foto’s kun je naar de Facebook pagina van het Steengroevetheater