Hallo Europa

promofoto Hallo Europa

 

‘Hallo Europa’?

Wat is dit voor een project?

‘Dit project heeft als doel om de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van muziek en dans te versterken. En daarnaast is het idee om het netwerk van deelnemers en docenten in muziek en dans te laten groeien. ‘

Bovenstaande tekst is de omschrijving zoals Provincie Gelderland deze er aan geeft.  Vier gemeenten uit de Achterhoek (Berkelland, Oost-Gelre, Aalten en Winterswijk) en Kreis Borken uit Nederland werken mee (lees: betalen) om de muziek-, en dansgezelschappen van beide kanten van de grens met elkaar kennis te laten maken.

Samen met een artistiek team werk ik aan een programma dat we uit voeren op 25 februari in de middag in de grote hal van het Gemeentekantoor van Winterswijk. Mijn werk bestaat uit het bij elkaar brengen van mensen en ideeën en deze af te stemmen.

Aan dit project werken nu een Country-line dance groep mee, evenals een Hip-hop dansschool. Daarnaast doen ook mee: een klompendansgroep, een salonorkest, een koperensemble, een Alpenmuziek groep en klassieke en moderne dansscholen. Heerlijk divers en een feest om samen te brengen!