Over Gerben

Gerben.jpgGerben.jpg

Foto door Grietje Bouman

Intro

Geboren in 1976 in de Achterhoek. Daar woon ik in Doetinchem en drink er graag koffie. Verder breng ik mijn tijd graag door met vrienden en sport ik alle traktaties bij elke vereniging er graag weer af.

Na studies als Muziekwetenschap, eerstegraads Muziekdocent en Hoofdvak Koordirectie werk ik als zelfstandige in de muziek.  Daarnaast ben ik ook docent Muziek en soms CKV.

Wat doe ik zoal? (in een noten-dop)

Intussen dirigeer ik koren van pop tot jazz, van gemengd tot vocalgroup, maar vooral muziektheater. Ook werk ik met orkesten: van Big band tot Symfonie, van Harmonie tot Fanfare en ook werk(te) ik met het Eerste Achterhoekse Metropool Orkest. Bij elke musicalproductie zit een eigen samengesteld orkest.

Bij de producties werk ik ook met solisten, of kleinere ensembles. Vaak gaat dit samen met een Artistiek Team, bestaande uit regisseur en choreograaf. En omdat ik met al deze verschillende groepen en samenstellingen en producties werk, speel ik muziek in allerlei muziekstijlen. Die afwisseling is heerlijk!

Ook arrangeer ik regelmatig voor orkest, koor, band etc van de productie/ voorstelling voor deze groepen. Wat ik ook mooi vindt: met de techniek werken die overal bij komt kijken. Van instart tot click-track, van in-ear monitoring tot spelen op een camera.

Bij diverse producties maak ik regelmatig samen met de regisseur van dat project een volledig eigen programma. Dat is altijd zo’n heerlijke speeltuin, dat ik hoop dat nog lang te doen!

En ik werk dus in en met klassen op Het Rhedens in Rozendaal. Van Havo 1 tot en met Gymnasium 6 besteed ik heel wat muzikale uren met leerlingen. Van de eerste tonen tot en met eindexamenconcerten.

En als ik dan nog tijd over heb, ga ik zelf toetsen spelen of zingen. Of je vindt me als dirigent, repetitor, coach en/of verbinder bij diverse losse projecten.

Er zijn een paar vaste opdrachtgevers waar ik voor werk:

Steengroeve Theater                     www.steengroevetheater.nl

Musicalproducties Gelderland     www.musicalproducties.nl     

Starlight Boulevard                        www.starlight-boulevard.nl 

The New Voices                              www.thenewvoices.nl

SMAAK!                                            https://www.facebook.com/smaak.koor

Kijk bij Projecten Actueel voor wat ik daar nu doe.

Dirigeren van Het Eerste Achterhoekse Metropool Orkest tijdens CINEMA

Gerben.jpgGerben.jpg

Gerben.jpg