Kietelen Tutti repetities van start

Kietelen: de repetities met de hele groep zijn begonnen!

Na maanden voorbereiding was gisteren het moment daar: alle leden van het Kollektief kwamen bij elkaar.  In de ochtend hebben we met de zangers en zangeressen nog apart gerepeteerd. Op het laatst is daar nu nog Marieke Visser aan toegevoegd voor net die paar extra mogelijkheden die ik nog zocht. Een Daft Punk achtige medley is nou eenmaal niet ‘zo ff’ te doen. En ook heb ik een bewerking van ‘Altijd is Kortjakje Ziek’ gemaakt die veel extra aandacht vergt.

In de middag kwam de rest erbij. Handen schudden, kennismaken, spullen klaarzetten en aftikken maar. Na een tijdlang allerlei arrangementen te hebben gemaakt is dat dan een wonderlijk en spannend moment. Klopt het, klinkt het live ook etc?

IMG_3900

Van links naar rechts op de foto: Theo Elzinga, Hanneke Kruisselbrink, Thijs Musch, Ester Esselink en Boukje Musch. Hilde Overbekking blaast ook mee maar zij gaf op het moment van de foto een soloconcert met haar eigen vereniging. Samen spelen deze 6 mensen 11 blaasinstrumenten die ook allemaal gebruikt gaan worden. Ze zijn er toch, niet waar?

IMG_3895

Lang niet iedereen speelt elk stuk maar mee, dus tussendoor is er tijd voor overleg. Over de set-indeling, over plannen voor de podiumopstelling, kleding en veel meer. En ook over wie nou weer mag oppassen op de kids en hoe dat te regelen 😉  op de foto: Hanneke en Boukje nemen nog even het een en ander door voor ze daarna weer op respectievelijk alt-, of tenorsax, of altsax en/of klarinet aan de bak mogen.

IMG_3898De bezetting is zeer divers qua achtergrond op het muzikale vlak. Op de foto hiernaast goede vriend Emile Laarveld op Marimba. In het dagelijks leven slagwerker bij de Johan Willem Friso Kapel in Assen.  Naast hem mijn broer Martijn. ‘Normaal’ productieleider bij LUX in Nijmegen en intussen succesvol door Nederland crossend naar aanleiding van De Popronde met zijn band Einfach Kurt.

De band heeft ook al gerepeteerd. Daarover heb ik de vorige keer al verteld. Ook de zang heeft elkaar al vaker ontmoet. Als je stukken van de ene keer Wim Sonneveld zingt en dan weer Leonard Cohen, of je zingt van Jamiroqai tot Sting via Billy Joel, dan vraagt dat wel wat voorbereiding.

IMG_3902

Miranda Hijink, Joanne Grooten en Rudy Aleven zijn hier druk met hun partijen. Zij komen van verschillende verenigingen waar ik met ze werk. Joanne is een goeie vriendin die Winterswijkers en daarbuiten wel eens zouden kunnen kennen van Vivaldi. Zo niet, dan is dit een goeie reden om eens een lekker steakje daar te gaan eten 😉 (niet op de foto Sifra Geessink en Marieke Visser, maar zij zingen wel degelijk mee!)

Na een lange dag was het gisterenavond heerlijk nagenieten met de opnames die onze geluidsman Michel Drenthen had gemaakt. Hij had eigenlijk 7 maart met Frans Bauer meegemoeten maar zorgde voor deze gelegenheid voor een vervanger zodat hij er dan bij kan zijn en het optimale geluidsplaatje kan maken.

Nieuwsgierig geworden? bestel dan kaarten via Theater De Storm

foto’s: Michel Drenthen (Dank!)

 

Toch nieuwsgierig naar de band? Hier de foto van een eerdere bandrepetitie bij ons thuis.

band Kietelen

 

Erwin Heinen: allerlei gitaren

Leander Grooten: allerlei bassen

Martijn Kruisselbrink: allerlei trommels

Gerben Kruisselbrink: allerlei zang (en een beetje toetsen)