Kriebel…

Kriebel…

Ken je dat? Dat het gaat kriebelen op plaatsten waar je niet gedacht had dat je daar úberhaupt een plek had? Die ‘plek’ was bij mij het gevoel dat ik een keer iets kleins wilde doen. Met mensen met wie ik (óók) eens zelf samen wil spelen.  Een optreden waarbij het alleen om de muziek gaat. Mooie stukken, aparte stukken,maar dan anders. En dan ook zelf zingen in plaats van anderen dat te laten doen of te zeggen hoe ik denk dat ze dat het beste kunnen doen. Vanuit deze wensen is het project Kietelen ontstaan.

rommelzolder

Maar wát precies wil ik dan doen?

In coverbandjes spelen doe ik en heb ik gedaan. Heerlijk om te doen! Wat ik daarbij niet zo graag doe, is deze precies na spelen. Prima om het als uitgangspunt te hebben, maar liever maak ik er daarna mijn eigen ‘ding’ van. Nu gaat dat niet met een band niet altijd. Voor dit project leek me dát nu juist wél mooi.

Elk stuk dat we brengen gaat in vaak meer dan mindere mate een eigen draai krijgen. We willen onszelf en jullie als publiek Kietelen. Welke stukken doen we dan? Daarvoor is elk lid van deze club, die ik eigenwijs Kruisselbrink Kollektief heb genoemd, zijn of haar zolder op gegaan. Ze hebben gekeken naar die stukken die ze graag eens willen spelen. Ieder van hen heeft daarvoor eigen criteria gehanteerd. Daaruit is een interessante lijst van stukken gekomen. Op basis hiervan ben ik zelf gaan schrijven. Muziekstijlen die je gaat horen zijn: klassiek, jazz, pop, dance, rock, funk, etc.

Wat is de bezetting dan?

Komend van producties met soms honderden mensen is 15 best klein he? 😉 Met 5 hiervan zingen we. Hierdoor kunnen we diverse vocalgroup arrangementen brengen in een kleine setting. Hiervoor heb ik zelf gearrangeerd of heb ik bijvoorbeeld bij Jetse Bremer wat besteld. Het mooie Voor Haar is daar een voorbeeld van. Van A-capella tot en met begeleid door gitaar, combo of compleet met band en blazerssectie.

Qua instrumenten hebben we het volgende: sop-sax die ook alt-sax speelt, alt-sax die ook fluit speelt, tenor-sax die ook alt-sax speelt, baritonsax, klarinet die ook alt-sax speelt, trompettist muziekinstrumenten plaatjedie ook bugel gaat spelen, gitarist (acoustisch en electrisch), basgitaar (acoustisch, fretloos, 5-snarig etc) drums die ook percussie doet, percussie die ook Marimba gaat doen. En zelf kruip ik heel af en toe achter onder andere de toeten/piano.

Dus verwacht stukken met Marimba en saxofoonkwartet, stukken met gitaar, udu, sopsax en solo zang, trompetsolo, saxofoonkwartet, klarinetsolo, basgitaar met Marimba, A-capella zang met percussie, volledige band met 5 stemmig zang én complete blazerssectie, etc etc etc

Met wié ik dit doe kun je lezen op mijn site onder het kopje Kietelen. Daarover in een latere blog meer.

Er zijn nog kaarten voor het concert, maar te lang wachten zou ik niet doen. Het loopt aardig door met die verkoop. Voor kaarten: Kaarten bestellen Kietelen

Het kriebelt mij intussen al aardig! 😉

band Kietelen

‘Band’ Kietelen in onze woonkamer

Gitarien: Erwin Heinen

Basgitaren: Leander Grooten

Drums: Martijn Kruisselbrink

Toetsen: Gerben Kruisselbrink

 

 

Ook in beeld: Weimaraner Suus. Hand: onbekend.